Коктейли с бяло вино – класически вкус и лятно настроение

Световната сцена на коктейлите отличава бялото вино с призови позиции. Това ароматно и освежаващо вино е прекрасна основа за приготвянето на разнообразни коктейли, които могат да подчертаят неговата нежност и комплексност. Ако сте любители на виното и искате да опитате нещо ново през лятото, предлагаме ви няколко вдъхновяващи рецепти за коктейли с бяло вино.

Лимонен екзотик: Лимоните се отрязват в единия край (да се получат като чашки) и се почистват от вътрешността, като вътрешността първо се изстисква хубаво и се отделя сока. Ако лимоните не са стабилни и падат, внимателно режем от долния край, за да са равни и устойчиви. В блендер или пасатор слагаме 4 ягоди, виното, лимоновия сок и хубаво разбиваме. Получения коктейл сипваме в чашките от лимони, слагаме вътре и по 1 кубче лед и декорираме със сламки и ягоди.

Яйчен пунш с шардоне: Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг с 2/3 от захарта и ванилията, жълтъците разбиваме с останалата захар. Варим виното за 15 мин. с канелата и анасона, след което прибавяме жълтъците към него. Най-накрая прибавяме и белтъците към пунша.

Коктейл от краставици: Нарежете краставицата на парчета, сложете в миксера заедно със сироп от бъз и виното и пасирайте. Приберете в хладилника и изстудете добре. Преди сервиране прецедете с цедка. Разлейте по чаши, като ги напълните до половината. Добавете листенца мента и лед и долейте догоре газирана вода.

Тези коктейли с бяло вино са само някои от множеството вариации, които можете да изпробвате. Впуснете се в експериментиране с различни плодови сиропи, за да откриете своите собствени предпочитания. Независимо дали сте на плажа, в градината или на терасата, насладете се на тези освежаващи коктейли с бяло вино и споделете с приятели и близки. Пожелаваме ви слънчево лято и винена наслада!

Поръчайте бяло вино от Vitus Wines

Shopping Cart
Scroll to Top