Открийте магията на Витус Маринови

Витус Маринови е бутикова винарна, създадена с любов и страст към занаята. Ние вярваме, че всяка бутилка отразява духа на земята, върху която е отгледано гроздето, както и непоколебимата отдаденост на нашите лозари да произвеждат най-висококачествено грозде. Нашата философия се върти около уважението към природата, оценяването на уникалността на всеки тероар и създаването на вина, които разказват история.

Нашето пътуване започва в сърцето на Тракийската низина, регион, известен със своя благоприятен климат и разнообразна почва, идеални за отглеждане на грозде. Разполагаме с наши собствени лозя, разположени в близост до град Пловдив, където отглеждаме разнообразие от сортове грозде, включително Совиньон Блан, Шардоне, Мерло и Каберне Совиньон. Всеки сорт е внимателно подбран заради способността му да изрази отличителните характеристики на нашия тероар.

Процесът на производство на вино във Витус Маринови е щателен и внимателен, като всяка стъпка е насочена към запазване на естествената същност на нашето грозде. Започваме с ръчно бране на гроздето в оптималния момент на зрялост, за да гарантираме, че получаваме най-добрия потенциал за вино. След това гроздето се транспортира до нашата модерна винарна, където преминава през щателна проверка, за да се премахнат всякакви дефекти.

По време на процеса на винопроизводство ние използваме комбинация от традиционни и съвременни техники, за да извадим най-доброто от нашето грозде. За нашите бели вина използваме метод на студена ферментация, който запазва свежестта и плодовия характер на нашето грозде. За нашите червени вина прилагаме процес на мацерация, който позволява на соковете от гроздето да се смесят с кожата, което води до развитие на сложни вкусове и аромати.

Философията на Витус Маринови се основава на убеждението, че всяко вино разказва история – историята на земята, хората и времето. Ето защо ние се стремим да създаваме вина, които са израз на нашия уникален тероар, като същевременно отдаваме почит на традиционните методи на винопроизводство. Вярваме, че всяко бутилирано вино е свидетелство за непоколебимия ангажимент на нашия екип към качеството и автентичността.

Ние във Витус Маринови каним всички да изследват нашата гама от вина и да изпитат магията, която се крие във всяка бутилка. Независимо дали сте любител на виното, който търси ново откритие, или опитен ентусиаст, който цени майсторството и вниманието към детайла, нашите вина предлагат пътешествие през Тракийската низина, което никога няма да забравите.

Присъединете се към нас в нашето пътуване и открийте магията на Витус Маринови. Нашите вина могат да бъдат поръчани тук, намерени във Вино и Гурме, нашия фирмен магазин в град Пловдив, или можете да организирате обиколка на нашата винарска изба и да се потопите в света на производството на вино. Не забравяйте, че във всяка бутилка Витус Маринови има история, която чака да бъде разказана…

 

Shopping Cart
Scroll to Top