fbpx

Изба „Витус Маринови” разполага със съвременна техника в областта на винопроизводството. Всички съдове са изработени от неръждаема стомана и са с малък обем, което допринася оформянето на малки, но много качествени партиди вина.
Гроздето, което се преработва е от собствени лозя в района на гр. Брезово – с. Тюркмен. Това позволява пълен контрол върху качеството му и върху всички практики, използвани за отглеждането му. Всички наши вина се произвеждат от ръчно набрано и сортирано грозде. Първият подбор на гроздето се прави още там – на лозето. Транспортира се веднага.
За преработката му се използват традиционни винарски практики, като се добавят към тях нови идеи и технологии. Червените сортове грозде, които се отглеждат са Мерло, Мавруд, Рубин и Каберне совиньон. От тях освен червени се произвеждат и вина розе. Тук отделянето на мъстта от джибрата се следи стриктно, за получаване на желания цвят.
В избата се произвеждат и бели вина от сортовете Шардоне и Червен /Брезовски/ Мискет. Те също са от района на гр. Брезово. След смачкването му, гроздето се пресова в мембранна преса и постъпва в избата за охлаждане на мъстта. Алкохолната ферментация протича при контролирана температура с помощта на хладилна инсталация.
Всички производствени практики, които се използват в избата имат за цел получаване на висококачествени сортови и купажни вина.

Сайтът е достъпен за лица над 18 години.

TOP